ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙ ΟΣΠΡΙΩΝ LEGUMAKI

Τα όσπρια αλλιώς…

Τα όσπρια αποτελούσαν μαζί με τα δημητριακά τη διατροφική βάση για την πλειοψηφία των Ελλήνων από την αρχαιότητα. Επίσης, γνωστό από τα αρχαία χρόνια είναι και το παξιμάδι, η αρχική ονομασία του οποίου ήταν «διπυρίτης άρτος» λόγω του ότι φουρνίζονταν δύο φορές.

Το παξιμάδι θεωρήθηκε το ψωμί των μη οικονομικά εύπορων της εποχής που δεν είχαν τη δυνατότητα να φουρνίζουν φρέσκο ψωμί καθημερινά. Για το λόγο αυτό φούρνιζαν το ψωμί σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να αποβάλλει την υγρασία του και να μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι Βενετσιάνοι το έφεραν στην πολιορκημένη από τους Οθωμανούς Κρήτη από τις πολεμικές εκστρατείες τους αφού ήταν το μόνο αγαθό που μπορούσε να διατηρηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα αναλλοίωτο (από μήνες μέχρι χρόνο).

Το Legumaki γεννήθηκε από τα όσπρια της εύφορης θεσσαλικής πεδιάδας και παράγεται με τον παραδοσιακό τρόπο που παράγεται το κρητικό παξιμάδι. Αποτελεί ένα προϊόν μεσογειακής διατροφής, που υπερτερεί της διατροφικής αξίας του παραδοσιακού παξιμαδιού, λόγω της περιεκτικότητάς του σε άλευρα της σειράς LEGUMINA, που περιέχουν τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά των οσπρίων της ελληνικής γης (φακής, ρεβιθιού, φάβας).

Διπλοφουρνιστά και με τη δική τους μοναδική γεύση αποτελούν απαραίτητο σύμμαχο της υγιεινής διατροφής.

Με άλευρα 100% ελληνικών οσπρίων αλεσμένα σε πετρόμυλο

παξιμάδια legumaki
παξιμάδια legumakia

Υγιεινά πρότυπα διατροφής

Το Legumaki έχει χαρακτηριστικό σχήμα ντάκου και σε συνδυασμό με διάφορα άλλα άλευρα που περιέχει όπως κριθαριού, χαρουπιού κλπ έχει ιδιαίτερα ευεργετικά στοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό.

  • Άφθονες φυτικές ίνες
  • Πηγή πρωτεΐνης
  • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α, βιταμίνη D, βιταμίνη Ε
  • Ιχνοστοιχεία (πχ. μαγνήσιο)
  • Φώσφορο, κάλιο, πυρίτιο, σίδηρο, ασβέστιο

LEGUM-ΑΚΙ

Παξιμαδάκι οσπρίων με ΚΡΙΘΑΡΙ & ΕΛΙΕΣ
Παξιμαδάκι οσπρίων με ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΡΙΓΑΝΗ
Παξιμαδάκι οσπρίων με ΧΑΡΟΥΠΙ
espa