« ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ»
  Αρχική Η Εταιρεία Επικοινωνία
 
Ποιοτικός Έλεγχος
Ολοκληρωμένη διαχείριση

Προϊόντα
Φακές Λάρισας (Φακή Σάμος)
Ρύζι
Φασόλια Λάρισας
Ρεβίθια Λάρισας


Συνταγές
ΦΑΣΟΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΛΑΚΙ
ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ (φαλάφελ)
ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΙΤΡΙΝΟ
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ, ΣΠΑΝΑΚΙ, ΣΚΟΡΔΟ, ΜΠΟΥΚ
ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
περισσότερες συνταγές...
 
Από το κτήμα του Αγρότη
στην κουζίνα σας...
 
 
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ
 
ΥΛΙΚΑ για 4-5 άτομα:
250γρ. φακές 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό, ψιλοκκομένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/4 κοτ. γλυκού κύμινο φρεσκοκοπανισμένο
1 πεπεριά φλωρίνης ψητή (από βάζο), κομμένη σε κυβάκια
1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
2 κουτ. σούπας ξίδι
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. σούπας κάπαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεπλένετε τις φακές και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό και σε μέτρια φωτιά για να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, χωρίε να λιώσουν. Τις στραγγόζετε και αφήνετε να κρυώσουν σε μπόλ.
Ζεσταίνετε δό κουταλιές από το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το λιωμένο σκόρδο. Προσθέτετε το κύμινο και σοτάρετε για λίγο να μυρίσει. Τα ρίχνετε στο μπόλ με τις φακές.
Προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο ή το μαϊντανό, την πιπεριά Φλωρίνης, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, την κάπαρη και ανακατεύετε. Αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν τη σερβίρερε.

 
   
  Copyright © Αγρότης ΕΠΕ . All rights Reserved
κατασκευή ιστοχώρου
theWebPower